Myllyvainio: Sukunimi-info

Myllyvainio

Tietoja sukunimestä Myllyvainio

Myllyvainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Myllyvainioiden lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Verrattuna muihin sukunimiin Myllyvainio on melko pitkä nimi.

Paikannimi Myllyvainio

Myllyvainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Myllyvainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllyvainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Myllyvainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllyvainionkuja, Myllyvainiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Myllyvainiot ulkomailla

Ruotsissa Myllyvainio oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллювайнио ("Mjulljuvainio") tarkoittaa nimeä Myllyvainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millivainio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿfwainiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllyvainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllyvainio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllyvainio, Finland.

©Tuomas Salste