Myllyvainio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myllyvainio

Myllyvainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Myllyvainioiden lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2018 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Verrattuna muihin sukunimiin Myllyvainio on melko pitkä nimi.

Paikannimi Myllyvainio

Myllyvainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Myllyvainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllyvainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Myllyvainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllyvainionkuja, Myllyvainiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Myllyvainiot ulkomailla

Ruotsissa Myllyvainio oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллювайнио ("Mjulljuvainio") tarkoittaa nimeä Myllyvainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. M’ll’fwainiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Myllyvainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllyvainio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Myllyvainio, Finland.

©Tuomas Salste