Myötämäki: Sukunimi-info

Myötämäki

Tietoja sukunimestä Myötämäki

Myötämäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Myötämäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 1985 15

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Myötämäkiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Myötämäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1950–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1960–1968 kuolleilla

Kuolleet
1960–1968

Vuosina 1960–1968 kuolleet Myötämäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Myötämäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Myötämäki

Myötämäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Myötämäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myötämäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Myötämäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myötämäentie, Myötämäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюётямяки ("Mjujotjamjaki") tarkoittaa nimeä Myötämäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mietemeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mötämäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myötämäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Myotamaki tai Myoetaemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myötämäki, Finland.

©Tuomas Salste