Myötyri: Sukunimi-info

Myötyri

Tietoja sukunimestä Myötyri

Myötyri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Myötyrien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myötyri on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Myötyri ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Myötyri. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1918
Yritykset
perust. 1983–1999

Sana Myötyri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Myötyri osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Myötyri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myötyrinkuja, Myötyrisgränd. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюётюри ("Mjujotjuri") tarkoittaa nimeä Myötyri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mietiri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mötÿrj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myötyri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Myotyri tai Myoetyri, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myötyri, Finland.

©Tuomas Salste