Myrsky: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myrsky

Myrsky on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Myrskyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 85

v. 2015 83

v. 2016 85

v. 2017 84

v. 2018 85

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myrsky on noin sijalla 7 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Myrskyjen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Myrskyjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Myrskyn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909
Yritykset
perust. 1980–2016

Sana Myrsky esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Myrsky osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Myrsky esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myrskykaari, Myrskykatu, Myrskykuja, Myrskynkatu, Myrskyntie, Myrskypolku, Myrskytie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Myrsky

Myrsky on myös etunimi. Vuonna 2018 Myrsky oli yhtenä etunimenä 262 suomalaisella (234 miestä, 28 naista). Juuri etunimenä Myrsky onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 85 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюрскю ("Mjurskju") tarkoittaa nimeä Myrsky. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. M’rsk’ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Myrsky olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myrsky

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Myrsky, Finland.

©Tuomas Salste