Myry: Sukunimi-info

Myry

Tietoja sukunimestä Myry

Myry on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Myry-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 19

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Verrattuna muihin sukunimiin Myry on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. 1979–2018

Sana Myry esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Myry

Myry (paikannimi)

Myry on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myry jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Myry

Myry on myös etunimi. Vuonna 2023 Myry oli yhtenä etunimenä 11 suomalaisella (5 miestä, 6 naista). Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюрю ("Mjurju") tarkoittaa nimeä Myry. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Miri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿrÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myry olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Myrsky Myry.

Samankaltaisia nimiä kuin Myry

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myry, Finland.

©Tuomas Salste