Myyrinmaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myyrinmaa

Myyrinmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Myyrinmaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 23

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 26

v. 2018 26

v. 2019 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myyrinmaa on sijalla 18 876. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Myyrinmaa

Myyrinmaa (paikannimi)

Myyrinmaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myyrinmaa jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюуринмаа ("Mjuurinmaa") tarkoittaa nimeä Myyrinmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mīrinmā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿrinma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myyrinmaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Myy Myyrinmaa.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myyrinmaa, Finland.

©Tuomas Salste