Nahkiaisoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nahkiaisoja

Nahkiaisoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Nahkiaisojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 107 max

v. 1985 98

v. 2014 90

v. 2015 88

v. 2016 87

v. 2017 85

v. 2018 84

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nahkiaisoja on noin sijalla 7 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Nahkiaisoja on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Nahkiaisojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Nahkiaisojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Nahkiaisoja

Nahkiaisoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Nahkiaisoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nahkiaisoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nahkiaisoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nahkiaisojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nahkiaisojat ulkomailla

Ruotsissa Nahkiaisoja oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нахкиайсоя tarkoittaa nimeä Nahkiaisoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nachkiaisoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nahkiaisoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nahkiaisoja, Finland.

©Tuomas Salste