Näkkäläjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Näkkäläjärvi

Näkkäläjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Näkkäläjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 135

v. 2015 134

v. 2016 136

v. 2017 137

v. 2018 137

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Näkkäläjärvi on noin sijalla 5 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Näkkäläjärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Näkkäläjärvi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Näkkäläjärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Näkkäläjärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 93 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Näkkäläjärviä on 137.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Näkkäläjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Näkkäläjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Näkkäläjärvi

Näkkäläjärvi (paikannimi)

Näkkäläjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Näkkäläjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Näkkäläjärvet ulkomailla

Norjassa Nækkælæjærvi oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Няккяляярви ("Njakkjaljajarvi") tarkoittaa nimeä Näkkäläjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Näckäläierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Näkkäläjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nakkalajarvi tai Naekkaelaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Näkkäläjärvi, Finland.

©Tuomas Salste