Näppinen: Sukunimi-info

Näppinen

Tietoja sukunimestä Näppinen

Näppinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Näppisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 72 max

v. 1985 66

v. 2014 79

v. 2016 76

v. 2018 75

v. 2020 73

v. 2022 72

v. 2023 70

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Näppinen on sijalla 8 832. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 706.

Näppisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Näppinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Näppinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Näppinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 28 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Näppisiä on 70.

Paikannimi Näppinen

Näppinen (paikannimi)

Näppinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Näppinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Няппинен ("Njappinen") tarkoittaa nimeä Näppinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nepinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Näppin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Näppinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nappinen tai Naeppinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Näppinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Näppinen, Finland.

©Tuomas Salste