Näremaa: Sukunimi-info

Näremaa

Tietoja sukunimestä Näremaa

Näremaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Näremaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Näremaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Näremaa on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Näremaa

Näremaa (paikannimi)

Näremaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Näremaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Няремаа ("Njaremaa") tarkoittaa nimeä Näremaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Neremā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nerema on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Näremaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Naremaa tai Naeremaa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Näremaa, Finland.

©Tuomas Salste