Narkiniemi: Sukunimi-info

Narkiniemi

Tietoja sukunimestä Narkiniemi

Narkiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Narkiniemien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 91 max

v. 2014 69

v. 2016 69

v. 2018 66

v. 2020 65

v. 2022 63

v. 2023 62

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Narkiniemi on sijalla 9 647. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 513.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Narkiniemi-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 31 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Narkiniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Narkiniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Narkiniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Narkiniemi

Narkiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Narkiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Narkiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Narkiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Narkiniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Narkiniemet ulkomailla

Ruotsissa Narkiniemi oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Наркиниеми ("Narkinijemi") tarkoittaa nimeä Narkiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Narginiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Narkiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Narges Narkiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Narkiniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Narkiniemi, Finland.

©Tuomas Salste