Narkiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Narkiniemi

Narkiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Narkiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 69

v. 2016 69

v. 2017 67

v. 2018 66

v. 2019 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Narkiniemi on sijalla 9 341. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Narkiniemi

Narkiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Narkiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Narkiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Narkiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Narkiniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Narkiniemet ulkomailla

Ruotsissa Narkiniemi oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Наркиниеми ("Narkinijemi") tarkoittaa nimeä Narkiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Narginiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Narkiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Narkiniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Narkiniemi, Finland.

©Tuomas Salste