Narva: Sukunimi-info

Narva

Tietoja sukunimestä Narva

Narva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Narva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 59 max

v. 1985 39

v. 2014 68

v. 2016 70

v. 2018 70

v. 2020 66

v. 2022 66

v. 2023 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Narva on sijalla 9 463. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 892.

Narva on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Narva on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1970

Vuosina 1959–1970 kuolleet Narvat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Narvan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. –2012

Sana Narva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Narva

Narva (paikannimi)Katuosoitteissa

Narva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Narva jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Narva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Narvagränden, Narvankuja, Narvanraitti, Narvantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Narvat ulkomailla

Ruotsissa Narva oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 149 henkeä, joiden sukunimi oli NARVA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нарва tarkoittaa nimeä Narva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Narfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Narva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Narges Narva.

Samankaltaisia nimiä kuin Narva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Narva, Finland.

©Tuomas Salste