Neittaanmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Neittaanmäki

Neittaanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Neittaanmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Neittaanmäki on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Neittaanmäkien enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Neittaanmäki on melko pitkä nimi.

Paikannimi Neittaanmäki

Neittaanmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Neittaanmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Neittaanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Neittaanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Neittaanmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нейттаанмяки ("Neittaanmjaki") tarkoittaa nimeä Neittaanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Neittanmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Neittaanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Neittaanmaki tai Neittaanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Neittaanmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Neittaanmäki, Finland.

©Tuomas Salste