Neittamo: Sukunimi-info

Neittamo

Tietoja sukunimestä Neittamo

Neittamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Neittamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2018 48

v. 2020 48

v. 2022 46

v. 2023 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Neittamo on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Neittamo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Neittamo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Neittamo on suojattu 1951 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Neittamot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Neittamon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909–1931
Yritykset
perust. –2005

Sana Neittamo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Neittamo

Neittamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Neittamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Neittamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Neittamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Neittamo, Neittamontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нейттамо tarkoittaa nimeä Neittamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Neitamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Neittamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Neittamo, Finland.

©Tuomas Salste