Neovius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Neovius

Neovius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Neoviusten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 26

v. 2015 42

v. 2016 44

v. 2017 48

v. 2018 47

v. 2019 49

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Neovius on sijalla 11 505. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Neoviusten enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Neoviuksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Neoviuksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1927
Yritykset
perust. –2001

Sana Neovius esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Neovius osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Neovius esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Neoviuksenkatu, Neoviusgatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Neoviukset ulkomailla

Ruotsissa Neovius oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Неовиус tarkoittaa nimeä Neovius. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Neofwius on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Neovius olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Neo Neovius.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Neovius, Finland.

©Tuomas Salste