Neulaniemi: Sukunimi-info

Neulaniemi

Tietoja sukunimestä Neulaniemi

Neulaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Neulaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 54

v. 2016 54

v. 2017 56

v. 2018 55

v. 2019 55

v. 2020 54

v. 2021 55

v. 2022 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Neulaniemi on sijalla 10 555. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Neulaniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Neulaniemi

Neulaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Neulaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Neulaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Neulaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Neulaniemen Emäntä, Neulaniemen Halkosaari, Neulaniemen Kaatio, Neulaniemen Kaunissaari, Neulaniemen Maikonsaari, Neulaniemen Palosaari, Neulaniemenraitti, Neulaniementie, Neulaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Неуланиеми ("Neulanijemi") tarkoittaa nimeä Neulaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Neulaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Neulaniemi, Finland.

©Tuomas Salste