Nevanlinna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nevanlinna

Nevanlinna on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Nevanlinnojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 68

v. 2014 116

v. 2015 118

v. 2016 118

v. 2017 120

v. 2018 121

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nevanlinna on noin sijalla 5 800.

Nevanlinna on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Nevanlinna on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Nevanlinna osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Nevanlinna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nevanlinnanpolku. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nevanlinnat ulkomailla

Norjassa Nevanlinna oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Неванлинна tarkoittaa nimeä Nevanlinna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nefwanlinna on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nevanlinna olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Neve Nevanlinna.

Samankaltaisia nimiä kuin Nevanlinna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nevanlinna, Finland.

©Tuomas Salste