Niemenkari: Sukunimi-info

Niemenkari

Tietoja sukunimestä Niemenkari

Niemenkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niemenkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 17

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 20

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemenkari on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niemenkari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Niemenkarien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Paikannimi Niemenkari

Niemenkari (paikannimi)

Niemenkari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, saari sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niemenkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниеменкари ("Nijemenkari") tarkoittaa nimeä Niemenkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niemengarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niemenkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemenkari.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemenkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niemenkari, Finland.

©Tuomas Salste