Niemensivu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niemensivu

Niemensivu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niemensivujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 69

v. 2014 72

v. 2015 71

v. 2016 71

v. 2017 71

v. 2018 71

v. 2019 72

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemensivu on sijalla 8 629. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Niemensivu

Niemensivu (paikannimi)

Niemensivu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niemensivu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниеменсиву ("Nijemensivu") tarkoittaa nimeä Niemensivu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niemensifwu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niemensivu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemensivu.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemensivu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niemensivu, Finland.

©Tuomas Salste