Niemi-Korpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niemi-Korpi

Niemi-Korpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Niemi-Korpien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 255

v. 2015 263

v. 2016 276

v. 2017 283

v. 2018 290

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemi-Korpi on noin sijalla 2 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Niemi-Korpi on melko pitkä nimi.

Nimestä on olemassa variantti Niemikorpi. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Niemi-Korpi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Niemi-Korpi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Niemi-Korpi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 62 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Niemi-Korpia on 290.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниеми-Корпи ("Nijemi-Korpi") tarkoittaa nimeä Niemi-Korpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niemi=Corpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niemi-Korpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemi-Korpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemi-Korpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Niemi-Korpi, Finland.

©Tuomas Salste