Niemikorpi: Sukunimi-info

Niemikorpi

Tietoja sukunimestä Niemikorpi

Niemikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Niemikorpien määrä on kasvanut voimakkaasti takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 7

v. 2014 187

v. 2016 198

v. 2018 202

v. 2020 206

v. 2022 207

v. 2023 207

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemikorpi on sijalla 3 674.

Niemikorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niemikorpi on suojattu 1977 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Nimestä on olemassa variantti Niemi-Korpi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Niemikorvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Niemikorven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Niemikorpi

Niemikorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Niemikorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niemikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niemikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niemikorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниемикорпи ("Nijemikorpi") tarkoittaa nimeä Niemikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niemicorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niemikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemikorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemikorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niemikorpi, Finland.

©Tuomas Salste