Niemimuukko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niemimuukko

Niemimuukko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niemimuukko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 32

v. 2015 36

v. 2016 34

v. 2017 35

v. 2018 35

v. 2019 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemimuukko on sijalla 14 473. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niemimuukko-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Niemimuukko on melko pitkä nimi.

Niemimuukko on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niemimuukko on suojattu 1958 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Niemimuukko-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Niemimuukon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниемимуукко ("Nijemimuukko") tarkoittaa nimeä Niemimuukko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Niemimūko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niemimuckå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niemimuukko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemimuukko.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemimuukko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niemimuukko, Finland.

©Tuomas Salste