Niemipelto: Sukunimi-info

Niemipelto

Tietoja sukunimestä Niemipelto

Niemipelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niemipeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 23

v. 2015 33

v. 2018 31

v. 2020 28

v. 2022 25

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemipelto on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niemipelto ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Niemipeltojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Paikannimi Niemipelto

Niemipelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Niemipelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niemipelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niemipelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niemipellontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниемипельто ("Nijemipelto") tarkoittaa nimeä Niemipelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niemipeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niemipelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemipelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemipelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niemipelto, Finland.

©Tuomas Salste