Nietosvaara: Sukunimi-info

Nietosvaara

Tietoja sukunimestä Nietosvaara

Nietosvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Nietosvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 27

v. 2022 29

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nietosvaara on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Nietosvaara ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Nietosvaara on melko pitkä nimi.

Nietosvaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Nietosvaara on suojattu 1942 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниетосваара ("Nijetosvaara") tarkoittaa nimeä Nietosvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nietosvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nietosfwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nietosvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Nietosvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Nietosvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nietosvaara, Finland.

©Tuomas Salste