Niikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niikko

Niikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Niikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 43

v. 2017 42

v. 2018 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niikko on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Etunimi Niikko

Niikko on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Niikko oli yhtenä etunimenä 11 miehellä. Samaan aikaan Niikko oli 43 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийкко ("Nijkko") tarkoittaa nimeä Niikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijckå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niikko tai Niila Niikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Niikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Niikko, Finland.

©Tuomas Salste