Niikko: Sukunimi-info

Niikko

Tietoja sukunimestä Niikko

Niikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2015 41

v. 2018 43

v. 2020 45

v. 2022 46

v. 2023 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niikko on sijalla 11 906. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niikko ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Niikkoa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Etunimi Niikko

Niikko on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Niikko oli yhtenä etunimenä 12 miehellä. Samaan aikaan Niikko oli 47 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (9 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (3).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийкко ("Nijkko") tarkoittaa nimeä Niikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijckå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niikko tai Niilo Niikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Niikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niikko, Finland.

©Tuomas Salste