Niikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niikko

Niikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 43

v. 2017 42

v. 2018 43

v. 2019 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niikko on sijalla 12 449. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Etunimi Niikko

Niikko on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Niikko oli yhtenä etunimenä 11 miehellä. Samaan aikaan Niikko oli 44 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (9 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийкко ("Nijkko") tarkoittaa nimeä Niikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijckå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niikko tai Niilo Niikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Niikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niikko, Finland.

©Tuomas Salste