Niikkonen: Sukunimi-info

Niikkonen

Tietoja sukunimestä Niikkonen

Niikkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niikkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 40

v. 2020 40

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niikkonen on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niikkonen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Niikkosten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Niikkonen

Niikkonen Karjalassa
(karttanimi)
Katuosoitteissa

Nimi Niikkonen esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niikkonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niikkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niikkosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийкконен ("Nijkkonen") tarkoittaa nimeä Niikkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīkonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijckoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niikkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niikkonen tai Niilo Niikkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Niikkonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niikkonen, Finland.

©Tuomas Salste