Niini: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niini

Niini on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Niinien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 85

v. 2014 99

v. 2015 98

v. 2016 99

v. 2017 101

v. 2018 100

v. 2019 100

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niini on sijalla 6 679.

Niini on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niini on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Niiniä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Niinen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1941
Yritykset
perust. –2018

Sana Niini esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Niini osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Niini esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niinentie, Niinikatu, Niinikuja, Niinimaantie, Niinipolku, Niiniraitti, Niinitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Niini

Niini on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Niini oli yhtenä etunimenä 73 naisella. Samaan aikaan Niini oli 100 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (53 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (20).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийни ("Nijni") tarkoittaa nimeä Niini. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīni.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niini olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niina Niini tai Niilo Niini.

Samankaltaisia nimiä kuin Niini

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niini, Finland.

©Tuomas Salste