Niiniaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niiniaho

Niiniaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niiniahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 58

v. 2014 82

v. 2015 80

v. 2016 78

v. 2017 79

v. 2018 79

v. 2019 79

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niiniaho on sijalla 7 990. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1949
Syntymäpaikkoja
1892-1920

Niiniahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Niiniahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Niiniaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Niiniaho

Niiniaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Niiniaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niiniaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niiniaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niiniahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийниахо ("Nijniaho") tarkoittaa nimeä Niiniaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīniaho.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijniahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niiniaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niiniaho tai Niilo Niiniaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Niiniaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niiniaho, Finland.

©Tuomas Salste