Niiniharju: Sukunimi-info

Niiniharju

Tietoja sukunimestä Niiniharju

Niiniharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niiniharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 35

v. 2015 42

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 42

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niiniharju on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niiniharju ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1966

Vuosina 1956–1966 kuolleet Niiniharjut asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Niiniharjun kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Niiniharju

Niiniharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Niiniharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niiniharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niiniharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niiniharjuntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийнихарью ("Nijniharju") tarkoittaa nimeä Niiniharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīniharju.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnihariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niiniharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niiniharju tai Niilo Niiniharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Niiniharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niiniharju, Finland.

©Tuomas Salste