Niinijärvi: Sukunimi-info

Niinijärvi

Tietoja sukunimestä Niinijärvi

Niinijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niinijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 48

v. 2015 45

v. 2016 43

v. 2017 43

v. 2018 43

v. 2019 44

v. 2020 44

v. 2021 44

v. 2022 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niinijärvi on sijalla 12 489. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Niinijärvi

Niinijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Niinijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niinijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niinijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niinijärvenkuja, Niinijärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийниярви ("Nijnijarvi") tarkoittaa nimeä Niinijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīnijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niinijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Niinijarvi tai Niinijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niinijärvi tai Niilo Niinijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niinijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niinijärvi, Finland.

©Tuomas Salste