Niinikorpi: Sukunimi-info

Niinikorpi

Tietoja sukunimestä Niinikorpi

Niinikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niinikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 35

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 40

v. 2018 42

v. 2019 43

v. 2020 44

v. 2021 42

v. 2022 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niinikorpi on sijalla 13 169. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niinikorpien enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Niinikorpi. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Niinikorpea. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904
Yritykset
perust. –1990

Sana Niinikorpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Niinikorpi

Niinikorpi (paikannimi)

Niinikorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niinikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийникорпи ("Nijnikorpi") tarkoittaa nimeä Niinikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīnikorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnicorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niinikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niinikorpi tai Niilo Niinikorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niinikorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niinikorpi, Finland.

©Tuomas Salste