Niinilammi: Sukunimi-info

Niinilammi

Tietoja sukunimestä Niinilammi

Niinilammi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niinilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 25

v. 2015 21

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niinilammi on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niinilammi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Niinilammi

Niinilammi (paikannimi)Katuosoitteissa

Niinilammi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niinilammi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niinilammi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niinilammintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийниламми ("Nijnilammi") tarkoittaa nimeä Niinilammi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīnilammi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnilammj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niinilammi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niinilammi tai Niilo Niinilammi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niinilammi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niinilammi, Finland.

©Tuomas Salste