Niinilampi: Sukunimi-info

Niinilampi

Tietoja sukunimestä Niinilampi

Niinilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niinilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 21

v. 2015 29

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niinilampi on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niinilampi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Niinilampien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Niinilampi. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Niinilampea. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Niinilampi

Niinilampi
(paikannimi)
Niinilampi Karjalassa
(karttanimi)

Niinilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Niinilampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niinilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Niinilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niinilammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийнилампи ("Nijnilampi") tarkoittaa nimeä Niinilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīnilampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niinilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niinilampi tai Niilo Niinilampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niinilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niinilampi, Finland.

©Tuomas Salste