Niiniranta: Sukunimi-info

Niiniranta

Tietoja sukunimestä Niiniranta

Niiniranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niinirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 26

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niiniranta on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niiniranta ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Niinirantojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Niiniranta. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Niinirantaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Niiniranta

Niiniranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Niiniranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niiniranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niiniranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niinirannantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийниранта ("Nijniranta") tarkoittaa nimeä Niiniranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīniranta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijniranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niiniranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niiniranta tai Niilo Niiniranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Niiniranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niiniranta, Finland.

©Tuomas Salste