Niiniskorpi: Sukunimi-info

Niiniskorpi

Tietoja sukunimestä Niiniskorpi

Niiniskorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niiniskorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 18

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 29

v. 2022 28

v. 2023 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niiniskorpi on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niiniskorpi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Niiniskorpi on melko pitkä nimi.

Niiniskorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niiniskorpi on suojattu 1958 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Niiniskorpi

Niiniskorpi (paikannimi)

Niiniskorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niiniskorpi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Niiniskorvet ulkomailla

Ruotsissa Niiniskorpi oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийнискорпи ("Nijniskorpi") tarkoittaa nimeä Niiniskorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīniskorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijniscorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niiniskorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niiniskorpi tai Niilo Niiniskorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niiniskorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niiniskorpi, Finland.

©Tuomas Salste