Niiniviita: Sukunimi-info

Niiniviita

Tietoja sukunimestä Niiniviita

Niiniviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niiniviitojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 70

v. 2014 83

v. 2015 84

v. 2016 87

v. 2017 87

v. 2018 88

v. 2019 87

v. 2020 88

v. 2021 91

v. 2022 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niiniviita on sijalla 7 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Niiniviita

Niiniviita (paikannimi)

Niiniviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niiniviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийнивийта ("Nijnivijta") tarkoittaa nimeä Niiniviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīnivīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnifwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niiniviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niiniviita tai Niilo Niiniviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Niiniviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niiniviita, Finland.

©Tuomas Salste