Niitamo: Sukunimi-info

Niitamo

Tietoja sukunimestä Niitamo

Niitamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niitamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

v. 2019 34

v. 2020 33

v. 2021 33

v. 2022 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niitamo on sijalla 15 207. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1944
Yritykset
perust. –1998

Sana Niitamo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийтамо ("Nijtamo") tarkoittaa nimeä Niitamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nītamo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijtamå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niitamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niitamo tai Niilo Niitamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Niitamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niitamo, Finland.

©Tuomas Salste