Niitlahti: Sukunimi-info

Niitlahti

Tietoja sukunimestä Niitlahti

Niitlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Niitlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 19

v. 2015 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Lukumäärä 2015 sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Niitlahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niitlahti on suojattu 1999 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Niitlahti

Niitlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Niitlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niitlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niitlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niitlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийтлахти ("Nijtlahti") tarkoittaa nimeä Niitlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nītlahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijtlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niitlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niitlahti tai Niilo Niitlahti.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niitlahti, Finland.

©Tuomas Salste