Niitti: Sukunimi-info

Niitti

Tietoja sukunimestä Niitti

Niitti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niittien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 24

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niitti on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niitti ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Niittien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Niitti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niitti on suojattu 1964 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Niitti. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Niittiä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Niitti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Niitti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niittiaukio, Niittikuja, Niittitie, Niittivahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийтти ("Nijtti") tarkoittaa nimeä Niitti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijttj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niitti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niitti tai Niilo Niitti.

Samankaltaisia nimiä kuin Niitti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niitti, Finland.

©Tuomas Salste