Niitti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niitti

Niitti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niittien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 24

v. 2019 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niitti on sijalla 19 966. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niittien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Niitti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niitti on suojattu 1964 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Niitti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Niitti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niittikuja, Niittitie, Niittivahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийтти ("Nijtti") tarkoittaa nimeä Niitti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijttj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niitti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niitti tai Niilo Niitti.

Samankaltaisia nimiä kuin Niitti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niitti, Finland.

©Tuomas Salste