Niittyaro: Sukunimi-info

Niittyaro

Tietoja sukunimestä Niittyaro

Niittyaro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niittyarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 23

v. 2015 23

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 24

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niittyaro on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niittyaro ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Niittyaro

Niittyaro (paikannimi)Katuosoitteissa

Niittyaro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niittyaro jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niittyaro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niittyarontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийттюаро ("Nijttjuaro") tarkoittaa nimeä Niittyaro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nītiaro.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijttÿarå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niittyaro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niittyaro tai Niilo Niittyaro.

Samankaltaisia nimiä kuin Niittyaro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niittyaro, Finland.

©Tuomas Salste