Niittyranta: Sukunimi-info

Niittyranta

Tietoja sukunimestä Niittyranta

Niittyranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niittyrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 30

v. 2015 25

v. 2018 24

v. 2020 25

v. 2022 26

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niittyranta on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niittyranta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Niittyranta on melko pitkä nimi.

Paikannimi Niittyranta

Niittyranta
(paikannimi)
Niittyranta Karjalassa
(karttanimi)

Niittyranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 50 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Niittyranta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niittyranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Niittyranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niittyrannankuja, Niittyrannantie, Niittyranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийттюранта ("Nijttjuranta") tarkoittaa nimeä Niittyranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nītiranta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijttÿranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niittyranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niittyranta tai Niilo Niittyranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Niittyranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niittyranta, Finland.

©Tuomas Salste