Niittyviita: Sukunimi-info

Niittyviita

Tietoja sukunimestä Niittyviita

Niittyviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niittyviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niittyviita on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niittyviita ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Niittyviita on melko pitkä nimi.

Niittyviita on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niittyviita on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Niittyviita. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийттювийта ("Nijttjuvijta") tarkoittaa nimeä Niittyviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nītivīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijttÿfwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niittyviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niittyviita tai Niilo Niittyviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Niittyviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niittyviita, Finland.

©Tuomas Salste