Niittyvuopio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niittyvuopio

Niittyvuopio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Niittyvuopioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 1985 74

v. 2014 93

v. 2015 91

v. 2016 91

v. 2017 90

v. 2018 89

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niittyvuopio on noin sijalla 7 300. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niittyvuopioiden enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Niittyvuopio on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Niittyvuopio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Niittyvuopio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Niittyvuopio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Niittyvuopio-nimisiä on 89.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Niittyvuopio-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Niittyvuopion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933

Sana Niittyvuopion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Niittyvuopio

Niittyvuopio (paikannimi)

Niittyvuopio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niittyvuopio jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Niittyvuopiot ulkomailla

Norjassa Niittyvuopio oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийттювуопио ("Nijttjuvuopio") tarkoittaa nimeä Niittyvuopio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijttÿfwoopiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niittyvuopio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niittyvuopio tai Niila Niittyvuopio.

Samankaltaisia nimiä kuin Niittyvuopio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Niittyvuopio, Finland.

©Tuomas Salste