Niitynpää: Sukunimi-info

Niitynpää

Tietoja sukunimestä Niitynpää

Niitynpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niitynpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 51

v. 2016 50

v. 2017 50

v. 2018 51

v. 2019 52

v. 2020 52

v. 2021 51

v. 2022 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niitynpää on sijalla 11 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Niitynpää

Niitynpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Niitynpää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niitynpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niitynpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niitynpää, Niitynpääntie, Niitynpäävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийтюнпяа ("Nijtjunpjaa") tarkoittaa nimeä Niitynpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nītinpē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijtÿnpä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niitynpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Niitynpaa tai Niitynpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niitynpää tai Niilo Niitynpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Niitynpää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niitynpää, Finland.

©Tuomas Salste