Niitynperä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niitynperä

Niitynperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Niitynperien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 30

v. 2018 30

v. 2019 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niitynperä on sijalla 16 559. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Niitynperä

Niitynperä (paikannimi)Katuosoitteissa

Niitynperä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niitynperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niitynperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niitynperänpolku, Niitynperäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийтюнперя ("Nijtjunperja") tarkoittaa nimeä Niitynperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nītinpere.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijtÿnberä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niitynperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Niitynpera tai Niitynperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niitynperä tai Niilo Niitynperä.

Samankaltaisia nimiä kuin Niitynperä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niitynperä, Finland.

©Tuomas Salste