Niiva: Sukunimi-info

Niiva

Tietoja sukunimestä Niiva

Niiva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Niiva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 48

v. 2020 47

v. 2022 47

v. 2023 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niiva on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Niiva ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Niiva on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Niiva on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Niiva on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Niiva on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Niiva ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Niiva-nimisiä on 46.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Niiva-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Niivan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1967 kuolleilla

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Niivat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Niivan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Niiva. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1935
Yritykset
perust. –2010

Sana Niiva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Niiva

Niiva (paikannimi)

Niiva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niiva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийва ("Nijva") tarkoittaa nimeä Niiva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīva.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niiva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niiva tai Niilo Niiva.

Samankaltaisia nimiä kuin Niiva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niiva, Finland.

©Tuomas Salste