Nikamaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nikamaa

Nikamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Nikamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 57

v. 2016 58

v. 2017 59

v. 2018 59

v. 2019 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nikamaa on sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1924

Nikamaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Nikamaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nikamaa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Никамаа tarkoittaa nimeä Nikamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nikamā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nicama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nikamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nika Nikamaa tai Niko Nikamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nikamaa, Finland.

©Tuomas Salste