Nikumaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nikumaa

Nikumaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Nikumaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 40

v. 2014 51

v. 2015 49

v. 2016 47

v. 2017 47

v. 2018 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nikumaa on noin sijalla 12 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nikumaat ulkomailla

Ruotsissa Nikumaa oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Никумаа tarkoittaa nimeä Nikumaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nicuma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nikumaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niku Nikumaa tai Nika Nikumaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikumaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nikumaa, Finland.

©Tuomas Salste