Nikus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nikus

Nikus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Nikuksien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 24

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nikus on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nikuksien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Nikus on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Nikus on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Nikus

Nikus (paikannimi)Katuosoitteissa

Nikus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on painanne sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nikus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nikus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nikuksenkuja, Nikuksentie, Nikusgränd, Nikusvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niku Nikus tai Nika Nikus.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nikus, Finland.

©Tuomas Salste