Nikus: Sukunimi-info

Nikus

Tietoja sukunimestä Nikus

Nikus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Nikuksien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 24

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 20

v. 2020 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2020 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Nikuksien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Nikus on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Nikus on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Nikus. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Nikusta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Nikus

Nikus (paikannimi)Katuosoitteissa

Nikus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on painanne sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nikus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nikus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nikuksenkuja, Nikuksentie, Nikusgränd, Nikusvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niku Nikus tai Nika Nikus.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nikus, Finland.

©Tuomas Salste