Nilivaara: Sukunimi-info

Nilivaara

Tietoja sukunimestä Nilivaara

Nilivaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Nilivaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2018 50

v. 2020 53

v. 2022 58

v. 2023 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nilivaara on sijalla 10 011.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1902–1917

Nilivaaroja tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Nilivaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nilivaara, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Asuinpaikat 1955–1966 kuolleilla

Kuolleet
1955–1966

Vuosina 1955–1966 kuolleet Nilivaarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Nilivaaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Nilivaaraa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Nilivaara

Nilivaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Nilivaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nilivaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nilivaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nilivaara, Nilivaarankuja, Nilivaarantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nilivaarat ulkomailla

Ruotsissa Nilivaara oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниливаара tarkoittaa nimeä Nilivaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nilivāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nilifwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nilivaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nils Nilivaara tai Nila Nilivaara.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nilivaara, Finland.

©Tuomas Salste